Mit navn er Bent Turbo Jensen, min dåbsattest skriver 58 år, adressen siger Sdr. Vium sammen med Hanne og kaninerne har været en del af mit liv i 39 år. Igennem tiden har jeg arbejdet mange steder, blandt andet i Norge fra 1979-1986. Det var i den periode jeg for alvor blev bidt af en gal kanin, og i 1983 blev jeg meldt ind i Danmarks Kaninavlerforening.

De sidste seks år har jeg dog haft min arbejdsgang på en mindre plastikfabrik i nabo landsbyen Lønborg. Kaninstalden består i dag af 300 rum +/- det løse. For at fylde alle rummene op, kræver det nogle kaniner. Racerne jeg har på nuværende tidspunkt er Zobel i blå og brun, Ørestad, Lille Havana, Tan, sort, Dværg Vædder findes hos mig i farverne vildtgrå, zobel, brun, zobel, blå og hvid rødøjet. Af de helt små racer har jeg Hermelin i varianterne blå og zobel, brun, hvid rødøjet, og Fuchs Hermelin, hvid. Sidst og mindst Dværghare i zobel, brun.

Ud over kaninerne er der en flok en høns, og igennem tiden har der boet alt fra strudse til svin på adressen. Igennem de sidste mange år, har kaninerne bragt mig Europa rundt på udstillinger og på besøg hos avlere i Danmark og især Tyskland. Jeg har deltaget på Europa Udstillingen 8 gange, hvilket har givet mig titlen Europa Mester to gange. Én gang med Hermelin, fuchs og én gang med Dværg Vædder i farven rød.

Siden 1990 har jeg været en del af bestyrelsen hos Dværgkaninklubben, og efter LU 2018 overtog jeg posten som formand. I 2016 blev jeg valgt ind i vores Hovedbestyrelse hvilket har givet mig et stort indblik i hvordan vores forening faktisk fungerer! Her i begyndelsen af juli 2018, er der omkring 250 kaniner i burene hvor de bedste selvfølgelig skal med til Herning i november 2018.

Jeg håber vi ses ude i det ganske danske land til hyggeligt samvær omkring vores fælles hobby, kaninerne!


 

Copyright © 2021 Danmarks Kaninavlerforening. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU General Public Licensen.