Hjem

Kommunikationsudvalget inviterer medlemmer af DK til...
Fredag, 30. december 2016 17:42

Kommunikationsudvalget inviterer medlemmer af Danmarks kaninavlerforening til

Dialogmøde

lørdag den 18. februar 2017 kl. 10.00 - 11.30

I forbindelse med DM/LU i Svinninge - i lokalet ved siden af cafeteriet.
Det overordnede tema for mødet er kommunikation i DK - herunder drøfter vi bl.a. relevante emner som medlemsbladet (TfK), og foreningens hjemmeside.
På mødet vil der blive god mulighed for diskussion, og debat. Kommunikationsudvalget håber at mange medlemmer har lyst til at deltage, og give udvalget input til det videre arbejde.     

- Kommunikationsudvalget


Senest opdateret: Tirsdag, 03. januar 2017 14:07
 
God jul til alle! :-)

 


 
LU/NM 2017
Onsdag, 14. december 2016 17:08

Så er det ved at være tid til LU/NM 2017, i Larvik d. 2-5 Marts

Klik på billedet, for at se det i større format


 
Hjemmesiden for DM/LU 2017 er online!
Fredag, 02. december 2016 00:36

DM-LU 2017 Logo

 

Den officielle hjemmeside for DM/LU 2017 er nu online - tag et kig forbi på http://dm2017.kaniner.dk, og kig løbende forbi siden for de seneste informationer.
Tilmeldingen åbner på siden den 21. december. 
Efterlysning fra Redaktøren
Lørdag, 12. november 2016 09:18

Redaktøren efterlyser stof fra medlemmerne til "lager". Der kan ikke garanteres nogen udgivelsesdato, men alle er mere end velkomne til at sende stof ind til bladet. Det vil så blive bragt, når det evt. passer med plads og emne til det øvrige i Tidsskriftet.


 
Nyt Kommunikationsudvalg
Tirsdag, 08. november 2016 22:21

Vi har med beklagelse modtaget besked fra Flemming Mønsted om at han pga. travlhed desværre har måttet trække sig som formand for Kommunikationsudvalget.

Vi har i hovedbestyrelsen lavet en aftale med Allan Larsen (Midt- og Vestsjælland/Slagelse), vores tidligere webmaster, som ny formand for Kommunikationsudvalget og Allan har sat et nyt hold til udvalget, som ud over ham selv består af følgende: Lena Andersen (Gladsaxe/Lyngby), Dorthe V. Laustsen (Vesthimmerland/Hvilsom ved Hobro) og Signe Skelbæk (Gladsaxe/Ballerup).

Vi takker det tidligere udvalg for deres indsats og byder samtidigt det nye udvalg velkommen og ser frem til samarbejdet.

Hovedbestyrelsen


 
DK's Udstillingsprogram opdateret til nyeste udgave af Nordisk Kaninstandard
Søndag, 06. november 2016 11:49

DK's Udstillingsprogram er opdateret omkring rettelserne til Nordisk Kaninstandard med gyldighed pr. 1.10.2016, bl.a. fjernelse af farven mørkegrå under relevante racer samt ensretning af pointskalaen for farven chinchilla.

Husk at hente ny version før udstillingerne starter. Det tilrådes at afinstallere programmet Firebird før installation af udstillingsprogrammet.

Hent programmet her


 
Referat for sidste HB møde
Søndag, 30. oktober 2016 22:35

Referatet for sidste HB møde, som blev afholdt den 9. oktober på Slagelse Bibliotek.

Kan læses under digital adgang.


 

 
Webmaster på seminar
Onsdag, 19. oktober 2016 21:10

Da jeg skal på seminar med mit arbejde onsdag og torsdag i næste uge. Vi der ikke blive opdateret noget på hjemmesiden den 26. og 27. oktober. Mail og lignende besvares straks derefter.

Allan Larsen
Webmaster


 
Aflyste arrangementer
Mandag, 10. oktober 2016 12:43

Hold øje med udstillingskalenderen, da der er flere planlagte udstillinger/bedømmelser, der er blevet aflyst.

Hvis i aflyser, så send venligst en mail til mig på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , så vil jeg opdatere det hurtigst muligt :-)

Følgende arrangementer er nu aflyste:

30. oktober - Sydfyn og Øerne
5. - 6. november - Hillerød
6. november - Viborg
12. - 13. november - Holbæk
12. - 13. november . Sydvestfyn
18.- 20. november - Morsø - Thy


 
Indkaldelse til generalforsamling i Aalborg Kaninforening
Mandag, 26. december 2016 18:35

Indkaldelse til generalforsamling i Aalborg Kaninforening!

Generalforsamlingen finder sted på Oppelstrupvej 2, 9260 Gistrup, søndag d. 29 januar 2017, kl.16.00.
Dagsordenen ifgl. DK's vedtægter. Forslag skal sendes til Michael Christiansen, Oppelstrupvej 2, 9260 Gistrup, eller på mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , senest søndag d. 22 januar 2017.

Mvh. Michael Christiansen, formand

 


Senest opdateret: Tirsdag, 03. januar 2017 14:07
 
LU i Sverige 2017
Onsdag, 21. december 2016 18:09

Annonce for det Svenske LU i Trollhättan, d. 17-19 Februar 2017!
Klik på billedet, for at se det i større format

 

 


Senest opdateret: Tirsdag, 03. januar 2017 14:07
 
Kaj Mikkelsen træder af som dommer
Onsdag, 07. december 2016 14:22

Dommer Kaj Mikkelsen har ønsket at fratræde sin stilling som dommer, således han har sidste bedømmelsesdag ifm. LU i Svinninge. Kaj kan derfor ikke bestilles som dommer efter d. 18 Februar 2017.

Vi takker Kaj for indsatsen.

På Dommerudvalgets vegne
Torben Christensen
formand. 
Orienteringsmøde vedr. VHD
Onsdag, 16. november 2016 00:34

Veterinærudvalget, ved Jørgen Larsen og Carsten Phillipsen, afvikler orienteringsmøde, og status, vdr. VHD i Jylland, samt på Fyn og Sjælland.

Følgende møder er sat op:

  • søndag den 8. januar kl 10.00 i Ubberudhallen, Ubberudvej 30, Ubberud, Blommenslyst

  • tirsdag den 10 januar kl 19.00 i Vestermarkens Forsamlingshus, Holstebrovej 74, 8800 Viborg

  • torsdag den 12 januar kl 19.00 i Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 1, 4200 Slagelse

 

Tilmelding skal ske til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Veterinærudvalget


 
Ny Webmaster for Kaniner.dk
Torsdag, 10. november 2016 17:21

Camilla Binne Andersen - Ny webmaster på Kaniner.dk

Vi har pr. 8. november lavet en samarbejdsaftale med Camilla Binne Andersen fra Roskilde om at være webmaster for Danmarks Kaninavlerforenings hjemmeside på www.kaniner.dk og medadministrator på DK’s Facebookside.

Vi byder Camilla velkommen på posten og ser frem til samarbejdet.

Camilla kan nås på webmaster snabela kaniner.dk – byd hende velkommen på posten :-)

Hovedbestyrelsen


 
Artikel om VHD2-vaccinen Cunipravac
Søndag, 06. november 2016 12:13

Vaccinationsarbejdsgruppen har udarbejdet en artikel med en masse facts VHD2-vaccinen Cunipravac, som fornylig er kommet til Danmark.

Læs artiklen i næste nummer er Tidsskrift for Kaninavl eller under Artikler her på siden.


 
DK's webmaster takker af :-)
Mandag, 31. oktober 2016 00:04

Ja, så kom dagen – den 31. oktober 2016
Efter 4443 dage som webmaster for Danmarks Kaninavlerforening slutter det så i dag – efter eget valg Smile Det har været en dejlig rejse, med en masse dejlige oplevelser og jeg har lært en masse skønne og skøre kaninmennesker at kende rundt om i hele landet.
Mine største oplevelser er nok da jeg i 2008 blev beæret med årets foreningslederpris, den fine vase jeg fik dengang, har stadig ærespladsen på min reol.
I 2015 ved kammaratskabsaftenen tog HB så for alvor fusen på mig, da jeg blev udstyret med DK’s sølvnål – de fleste som var til stede den aften kunne vist godt se, hvor rørt jeg blev den dag.
Nå men der jo ikke nogen grund til at skrive en masse om mig, men jeg vil godt slutte af med at takke alle jeg har haft kontakt med gennem tiden: HB’ere, foreningsformænd, dommere, hoppere Smile, udstillere og alle dem som ikke passer ind i nogle af kategorierne.
En speciel stor tak til Ela, for et mangeårigt samarbejde og til Susanna som jeg også har haft det fantastisk sammen med.
For at hele ikke skal lyde som en nekrolog, så ses vi jo nok derude på udstillingerne, da jeg jo vil fortsætte med det meste af det jeg har lavet indtil videre.

Tak for alt

Allan Larsen
Webmaster
Danmarks Kaninavlerforening.


 

 
Hovedbestyrelsens anbefaling vedr. VHD, herunder vaccination
Mandag, 24. oktober 2016 08:25

På det seneste har vi oplevet, at VHD er kommet til Danmark i form af VHD-2.

Vi skal nok desværre vænne os til den situation, og ved kommende udbrud iværksætte en række foranstaltninger for at minimere smittespredningen.

Udover de tidligere nævnte forholdsregler vil Hovedbestyrelsen anbefale, at der ved fremtidige udbrud/tilfælde af VHD, bekræftet af Veterinærinstituttet, etableres en zone/område på min. 30 km´s afstand/radius fra udbruddet, hvor man lukker ned for udstillinger, stævner og samling af kaniner samt køb og salg af kaniner. Perioden for en sådan lukning af nævnte kaninaktiviteter anbefales at være på mindst 30 dage fra datoen for det bekræftede udbrud/tilfælde.

Den næste store udfordring for DK bliver vaccination. Her skal det, for at undgå enhver tvivl, understreges, at det vil være en frivillig afgørelse. Det vil aldrig komme på tale, at indføre tvangsvaccination eller obligatorisk vaccination. En udstillingsledelse kan dog i særlige tilfælde af frivillighedens vej indføre et krav om vaccination i forbindelse med en udstilling, f.eks ved Europaudstillingen.

Vaccinationsprogrammer og –aktiviteter bør være et regionalt eller lokalt anliggende. DK vil som sådan ikke være organisator på disse aktiviteter, men være behjælpelig med rådgivning og styring. De første udfordringer vil være at få kortlagt en oversigt over tilgængelige vacciner, priser og vaccinationsprocedurer. Med henblik på at få løst disse opgaver, planlægger Hovedbestyrelsen, at nedsætte en “vaccinationsgruppe” der skal forestå en kortlægning af hele vaccinationsproblematikken og en rådgivning omkring vaccination for dem der måtte ønske dette.

Hovedbestyrelsen


 
Webmaster
Tirsdag, 18. oktober 2016 09:57

Allan har desværre besluttet, at stoppe som DK’s webmaster pr. 1. november.

I den forbindelse mangler vi en, der vil løfte arven og videreføre hans gode arbejde med hjemmesiden, samt hjælpe med at holde foreningens Facebookside up to date. Så sidder der en med en lille webmaster i maven, hører vi meget gerne fra vedkommende. Spørgsmål angående arbejdet med siden kan stilles til Allan eller Rasmus Bjerner.

Jeg vil gerne takke Allan for det gode samarbejde vi har haft.

Susanna Kristensen


 
VHD 2 i Kruså
Mandag, 17. oktober 2016 10:10

DTU´s Veterinærinstitut, har her til morgen meddelt følgende:

”Der er diagnosticeret VHD type 2 i tam-kanin indsendt fra Kruså”


 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 6 ud af 28