Hjem

Danmarksmesterskaber i Racekaninavl 2019/Landsudstilling
Mandag, 02. Juli 2018 09:31

Arrangementet afholdes i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter den 7. – 10. februar 2019 og afvikles af Ringkøbing-Ulfborg-Vemb kaninavlerforening og Dværgkaninklubben.

Sportscentret består 2 haller med en samlet størrelse på ca. 2000 kvm. Hallerne er sammenbygget parallelt og adgangen mellem hallerne sker via 3 jævnt fordelte skydedøre.

Adgang til hallerne med kaniner, tilbehør og bure forgår fra bagsiden, der består af en grusbelagt plads i niveau med halgulvene. I forbindelse med hallerne findes lokale for Pokal-, Lands- og Udstillingsvalget.

Kulturcentret, der ligger mindre end 50 meter fra hallerne, indeholder mødelokaler, der kan avendes i forbindelse med specialklubbernes generalforsamlinger, med alt AV-udstyr.

Stort fællesrum, der kan opdeles, og formodes anvendt til festaften. I fuldt omfang kan lokalet rumme 350 personer.

Desuden findes mindre lokaler for spisning under udstillingen.

Køkkenet forestår dagligt salg af ”dagens ret”, såvel på stedet som ud af huset.

Der forefindes 32 værelser, der kan opdeles efter ønske som 2, 3 eller 4 personers.

Ved booking af værelse er morgenmaden med i prisen.

Samtidigt er såvel fittnes-center som svømmehal til fri rådighed for overnattende gæster.

Skulle det knibe med pladsen, kan Sports- og Kulturcentret disponere over værelser på det lokale Hotel Vildbjerg.

Udstilling afvikles med klasserne L2 og K. Der vil være mulighed for afvikling af kaninhop.

Vi kan oplyse, at stadepengene vil være DKK 80,00 pr kanin eller produkt.

 

Anna Kirstine Aarup
Formand RUVK

 

Formand Dværgkaninklubben
Bent Jensen


 

 
Præsentation af forretningsføreren
Onsdag, 13. juni 2018 19:25

Mit navn er Kenneth Hansen, jeg er 52 år, kæreste med Lotte Køhler 45 år.

Jeg har 3 små børn, på hhv 5,7,10, og 2 voksne på 22 og 26 år.

Vi er bosiddende på skovfogedstedet i Vemmetofte skov ved Faxe. Et skønt sted midt i skoven, omgivet af natur og masser af plads. Vi flyttede herud i efteråret 2017, og valgte fra start at vi ville være selvforsynende med det som er muligt, herunder høns, vagtler og så kaniner, som i udgangspunktet skulle være kødkaniner, og vores valg faldt på de franske væddere.

Men på den korte tid der er gået, har vi tabt vores hjerter til disse skønne dyr, og ja enkelte er blevet kødkaniner, men i dag er det primært kælekaniner, og nu består staldene af Franske vædder, Hvid Land, Dværg Vædder, Rex og så lidt gadekryds.

Vi sælger allerede en del, og er behjælpelige med andre som vil starte op med slagtekaniner. Vores stalde startede med 4 franske væddere men i dag tæller antallet af kaniner ca 25, og stadig voksende. Foruden avl og salg af kaniner, har vi valgt at åbne et kaninhotel, for vi opdagede at mange har problemer med hvad de skal gøre ifm ferie.

Kommunikationsudvalget


 
Ny hovedbestyrelse i DK
Mandag, 28. maj 2018 21:09

Efter lørdagens repræsentantskabsmøde ser DK's hovedbestyrelse ud som følger:

• Formand: Torben Christensen

• Næstformand: Lone Arildskov

• Rasmus Bjerner

• Lars Sørensen

• Jesper Tranberg

• Bent "Turbo" Jensen

• Anton Dam Nielsen

Suppleanter:

• Per R. Frandsen

• Hedvig Jørgensen

Tak for indsatsen til Carsten Philipsen og Erik Rasmussen for henholdsvis 4 og 2 år i hovedbestyrelsen.

Kommunikationsudvalget


 
Stor hæder til Henrik Dyekjær Madsen
Lørdag, 26. maj 2018 21:21

På repræsentantskabsmødet den 26. maj i Ullerslev blev Henrik Dyekjær hædret med Danmarks Kaninavlerforenings pris Årets Foreningsleder.

Henrik har gennem årene ydet en meget stor indsats i egen forening, Horsens, og i DK. Henrik er altid hjælpsom, positiv og yderst realistisk. Til arrangementer rundt i landet er Henrik en af de bedste til at spotte nye potentielle medlemmer, hvor han giver sig tid til en snak med dem, for at hverve dem til nye medlemmer. Eksisterende medlemmer fra nær og fjern går aldrig forgæves hos Henrik. Han hjælper og giver gode råd til alle . Med sit smittende humør og underfundige smil er han altid et godt og positivt samlingspunkt. Henrik hjælper til alle vegne og er et vigtigt omdrejningspunkt både lokalt og i DK regi.

I DK har Henrik siddet i Lovudvalget i en del år, hvor han nu er formand. - Den retskafne og troværdige Henrik sidder her i Lovudvalget og yder en uvurderlig indsats på den lovmæssige del af Danmarks Kaninavlerforening.

Lokalt har Henrik her på det sidste været initiativtager i forbindelse med, at Horsens har stået uden klubhus/lokale. Han har rendt til kommunen og trukket i de rette tråde, så Horsens fik lov af kommunen til at beholde sine lokaler, og han var foregangsmand for, at alle foreninger, der bruger disse lokaler sluttede sig sammen i en overordnet forening omkring det dejlige ”Skovgården”. Det er også Henrik der har været hovedmand og tovholder på renovering af huset fra kælder til kvist.

Samlende set er Henrik Dyekjær Madsen er kreativ, positiv, humoristisk, analyserende og hjælpsom repræsentant for foreningslivet i DK, derfor denne ærestildeling.

Stort tillykke Henrik med din æresbevisning.

Kommunikatinsudvalget


 
DK's sølvnål til Kate Nielsen
Lørdag, 26. maj 2018 21:16

På repræsentantskabsmødet den 26. maj modtog Kate Nielsen DK´s sølvnål.

Kate har både på det faglige og sociale været en trofast og altid beredvillig støtte for Danmarks Kaninavlerforening, og har som sådan aldrig svigtet, når der blev kaldt eller bedt om assistance til hele spektret indenfor Danmarks Kaninavlerforening.

På det lokale i Roskilde Kaninavlerforening har hun gennem årene ydet en stor indsatS, og i de senere år som formand for lokalforeningen i Roskilde.

Kate høre til blandt DK´s støtter. Flere gange har Kate med sin regnskabserfaring “reddet DK” på målstregen. Senest da alle ind- og udbetalinger blev adskildt fra Hovedkontoret, tog Kate igen tørnen og blev de-facto DK´s kasserer, hvor hun med sin ekspertise sikrer, at alt omkring betalinger sker på rette vis. Uden Kates store indsigt og rolige stabile talarbejde var DK ikke sikkert forankret.

Kate hører til den “grå eminence” i DK. En del af Kates hjerte ligger også i Dværgkaninklubben, hvor hun gennem tiderne har ydet en meget stor indsats med sit rolige overblik.

På denne baggrund vil DK gerne takke Kate og tildele hende den fine udmærkelse i form af Sølvnålen.

Kommunikationsudvalget


 

 
Landsdelsmøder - mappemøder
Lørdag, 05. maj 2018 18:18

Inden repræsentantskabsmødet den 26. maj i Ullerslev holdes flg. landsdelsmøder, hvor repræsentantskabsmappen gennemgåes:

FYN: mandag den 14. maj kl. 19.00 hos Cykling Odense, Højstrupvej 9, 5200 Odense V.
Arrangør: Sydvest Fyn.

JYLLAND: onsdag den 16. maj kl. 19.00 i FDFhuset, Gisselfeldtvej 10, Tjørring, 7400 Herning.
Arrangør: Vestjyske Kaniner.

SJÆLLAND: onsdag den 9. maj kl. 19.00 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3, 4200 Slagelse - Mødelokale 2.
Arrangør: Midt- & Vestsjællands Kaniner.


 
Ny leder af Hovedkontoret
Lørdag, 17. marts 2018 13:20

Som tidligere meddelt har Susanna Mørck Kristensen valgt at opsige sin stilling som forretningsfører. Dette er hendes helt egen beslutning og det kan Hovedbestyrelsen kun beklage, og vil gerne her understrege en tilfredshed med Susannas arbejde og hendes stærke engagement i medlemskontakten, hvor hun har lagt en fremragende indsats.

Som ny leder af Hovedkontoret er ansat, Kenneth Hansen, der bor i en dejlig skovfogedgård midt i Vemmetofte Klosters skov, hvor stalden er fuld af kaniner. Nærmere præsentation af Kenneth følger senere, men tag godt imod ham ude i foreningerne.

Hovedbestyrelsen


 
EU 2018
Mandag, 12. marts 2018 08:51

Vi skal igang med at finde medhjælper til EU18

Derfor er der lavet en blanket, hvor man kan tilmelde sig de dage og de ting hvor man kunne tænke sig at hjælpe

 

I næste TFK (april 2018) kommer der en henvisning til tilmeldingsblanketterne.

 

 
Kaninprojekt med Rigshospitalets afd for Børneanæstesiologi
Lørdag, 27. januar 2018 15:07

Kære medlemmer

Til sommer afholder Rigshospitalet kursus for læger fra hele verden om bedøvelse af børn (cipac.dk). En særlig og meget sjælden udfordring er etablering af livreddende adgang til luftrøret på forsiden af barnets hals. Det kan naturligvis ikke trænes på børn, men kaniner har luftrør og strube som påfaldende ligner det spæde barns "luftvej". Forsøg og test i 2017 har været vellykkede, og nu skal det afprøves af et internationalt lægehold på 54 læger

Derfor har lægerne brug for din hjælp!

Vi skal skaffe 55 kaniner (vægt ca 3 kg) til workshop d. 7. juni 2018. De tilbyder en pris på Dkr 300,- pr kanin. Meld gerne tilbage til undertegnede om du er interesseret i at levere kanin(er) til dette formål. Jeg vil koordinere interessen og den senere aflivning af kaninerne.

Opsamlingssted m.m. vil blive meddelt senere

Venligst

Carsten Philipsen
mobil 23242017
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.


 

 
Regler for pokaler opdateret
Mandag, 15. januar 2018 07:47

Regler for Dk´s vandrepokaler ved Dansk Mesterskab for Racekaniner er opdateret og kan studeres under downloads/skemaer eller ved at klikke her.


 
Præsentation af landsformanden
Fredag, 22. juni 2018 05:36

Mit navn er Torben Christensen, og jeg er 63 år.

Jeg har i snart mange år været gift med Marianne, og vi bor på et lille husmandssted beliggende med skoven i baghaven og Grund Fjord til den anden side.

Siden jeg var dreng har jeg altid været fascineret af dyr, og kaniner, fjerkræ og flaskelam var en fast bestanddel af min barndom i Tønder.

Dyrene havde jeg i en dyrekoloni, hvor vi var 10 – 12 børn med hvert sit dyrehold og et par voksne, der holdt øje med, at dyrene blev passet, som de skulle.

Mine første kaniner var krydsningskaniner, men på et tidspunkt fik jeg penge af min mormor til at købe en Lille Sølv, sort, som blev mor til min første besætning. Siden har mange forskellige racer været tilstede i min stald - Bourgogne, Hollænder, Zobel og Californian – blot for at nævne nogle enkelte, men favoritten er og vil altid være den sorte Tan. Denne i mine øjne meget smukke kanin byder på så mange detaljer og udfordringer i avlsarbejdet, at jeg aldrig tror, jeg taber lysten eller drømmen om, at i næste generation sidder den helt perfekte Tan der.

Det meste af min erhvervskarriere arbejdede jeg i efterskoleverdenen, først som lærer og sidenhen som forstander. Arbejde, personlige forhold og andre interesser end lige kaninavlen har betydet, at min karriere som kaninavler er faldet i flere forskellige perioder, bl.a. var jeg i 1980érne med til at stifte Sydvestvendsyssel/ Hanherred Kaninavlerforening. Sidenhen blev jeg interesseret i kørsel med slædehunde, og da disse konkurrencer af naturlige årsager altid fandt sted om vinteren samtidig med kaninudstillingerne, måtte kaninerne vige pladsen en årrække. Hundene gav både Marianne og mig en række store oplevelser, hvor vi så det meste af Europa, og det lykkedes både at vinde det Nordiske Mesterskab (hvilket vel svarer til at en dansker vandt skihopskonkurrencen i Holmenkollen) og at komme i medaljerne ved 3 følgende Europamesterskaber.

Nu vejer jeg 20 kg. mere end dengang hundene trak rundt med mig, og kaninerne har igen overtaget favoritpladsen. Vi har en udendørs stald under et halvtag med knap 80 rum, og i øjeblikket finder man udover Tan, sort også en række Hollændere, sort i burene. Glæden ved kaninholdet er altså for mit vedkommende også sporten ved at udstille og mødes med andre, der er ligeså nørdet som en selv, og gennem årene er det blevet til mange, gode stunder sammen med ”kaninvennerne” på et hav af forskellige udstillinger.

Kommunikationsudvalget


 
Helle fortsætter som redaktør
Søndag, 10. juni 2018 17:34

Redaktør Helle Johnsen har meddelt, at hun gerne vil fortsætte som redaktør for Tidsskrift for kaninavl og har netop lavet en ny aftale med den nye HB.

Kommunikationsudvalget


 
Nyt medlem i kommunikationsudvalget
Mandag, 28. maj 2018 09:07

Signe Skelbæk har desværre valgt at trække sig fra Kommunikationsudvalget. Hendes plads overtages af Stamperedaktør Camilla Mørck Thuesen fra i dag.
Vi sender stor tak for hendes store arbejde i udvalget og byder Camilla velkommen.

Kommunikationsudvalget

 


 

 
Årets Ildsjæl til Dværgkaninklubben
Lørdag, 26. maj 2018 21:18

På repræsentantskabsmøde den 26. maj i Ullerslev fik Dværgkaninklubben tildelt prisen for Årets Ildsjæl.

Dværgkaninklubben har siden sin start været en rigtig ildsjæl med et fantastisk godt kammeratskab og med det sociale i højsædet. Det er også her der er udvist visioner for dansk kaninavl. Ofte var det Dværgkaninklubben der viste vejen og tog initiativer der senere kom hele DK til gode. De har altid turdet og haft mod til at sætte nye ting i gang. I DK kan man lære meget af foreningsarbejdet i Dværgkaninklubben. Humor, høj faglighed og fremdrift har præget foreningen.

Senest viste Dværgkaninklubben hvad de kan ved DM/LU 2018. Ugen før afholdelsen lignede det et sort hul med mange skyer. Dværgkaninklubben fik vendt katastrofen til et særdeles vellykket DM/LU med en herlig stemning og gode oplevelser. Alt dette var kun muligt ved det store sammenhold, kammeratskab og de mange ildsjæle i foreningen. Dværgkaninklubben viste det muliges kunst.

På denne baggrund tildeltes Dværgkaninklubben DK´s pris Årets Ildsjæl.

Et stort tillykke til Dværgkaninklubben.

Kommunikationsudvalget


 

 
Rep. mappen er nu on-line
Lørdag, 05. maj 2018 18:39

Mappen til rep. mødet den 25. maj 2018 er nu on-line under Digital adgang for den, som har adgang der.
Har du ikke adgang og kunne godt tænke dig at få det, skal du kontakte Kenneth på hovedkontoret.

Det er kun medlemmer af Danmarks Kaninavlerforening som det gælder :-)


 

 
Ny kontortid på hovedkontoret
Søndag, 29. april 2018 15:48

Kenneth Hansen har jo som bekendt overtaget Hovedkontoret og de mange opggaver, som følger med den stilling. Kontortiden er i den forbindelse ændret til onsdage kl. 19 - 21.
Tag godt i mod Kenneth så han har en chance, for at komme godt i gang.

Kommunikationsudvalget


 

 
Medhjælpertilmelding til EU 2018
Mandag, 12. marts 2018 08:59

Vi skal igang med at finde medhjælper til EU 2018, derfor er der lavet en blanket, hvor man kan tilmelde sig de dage og de ting hvor man kunne tænke sig at hjælpe

I næste TFK (april 2018) kommer der en henvisning til tilmeldingsblanketterne.

Skemaet findes under menupunktet EU 2018.


 
Europaudstillingen på Facebook og web
Tirsdag, 27. februar 2018 11:43

Har i besøgt Europaudstlingens facebookside og hjemmeside, hvor der blandt meget andet kan læses og hentes info om køb af stande.
Facebooksiden er på https://www.facebook.com/Europaschau2018/ og hjemmesiden på http://europaschau2018.eu/stande-og-annoncer-paa-ee-schau-2018/


 
DM 2018 på Facebook
Onsdag, 24. januar 2018 19:16

Der er oprettet en FB side og en gruppe for DM 2018. FB siden hedder: Danmarksmesterskaber i racekaninavl 2018. Her vil alle kunne læse om begivenheden og se opdateringer, som vores FB ambassadører vil lave løbende. Derudover er der oprettet en gruppe under navnet: DM 2018 racekaninavl – åbent forum for avlere og andre interesserede. Gruppen er tænkt som et forum, hvor medlemmer, avlere og andre med interesse i DM kan skrive sammen om alt, der vedrører DM. Her er det medlemmerne, der laver opslag, ikke FM ambassadører eller administratorer.

Er der nogen, der har lyst til at være FB ambassadør i forbindelse med DM og lave opslag på siden, eller har andre gode ideer, er de velkomne til at kontakte Lærke Vaaben Andersen på mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller sende en besked på DM Facebook siden.


 

 
DM 2018 - tilmelding åben nu
Torsdag, 28. december 2017 17:56

Nu er der åbent for tilmelding af kaniner til DM i Oksbøl 9-11. februar 2018.
Det koster kun kr. 65,- i stadepenge. Du kan læse meget mere - og tilmelde - på www.dm2018.kaniner.dk

Vi glæder os til at byde jer velkommen til et spændende DM.

Godt nytår - Lars Ellyton - Dværgkaninklubben


 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

Side 2 ud af 28