Hjem

Bustur til Bundesschau
Søndag, 08. november 2015 20:37

Husk, at MV Kaniner har tur til Bundesschau i Kassel den 18. - 20- december 2015. Det er igen i år Klingenberg fra Slagelse som står for det hele, som de har gjort andre gange de har været ude og "ture" den. Bussen starter i Valby og kører over Fyn og ned igennem Jylland. Der er også mulighed for at komme på julemarked i Kassel, så det er ikke kaniner det hele.

Læs mere på http://www.klingenberg-rejser.dk/kaniner-i-kassel

Se billeder fra en tidligere tur på http://foto.mvkaniner.dk/

 


 
Hjemmesiden for DM/LU 2016 er nu online
Mandag, 02. november 2015 12:02

Hjemmesiden for DM/LU 2016 er nu online - tag et kig forbi siden og husk at sætte kryds i kalenderen, hvis ikke I allerede har gjort det

http://dm2016.kaniner.dk


 
Det Veterinære og Dyreetiske Udvalg
Mandag, 02. november 2015 09:39

Udvalgets formål er at behandle veterinære og etiske problemstillinger i relation til kaninhold (hop, kæl, udstilling og produktion) samt at udarbejde informationsmateriale til DK’s medlemmer og offentligheden.

Udvalget varetager således følgende arbejdsområder:

- Sundhed og sygdomme

- Forholdsregler ved sygdomsudbrud

- Fodring

- Etiske forhold

- Vejledning i forbindelse med regeludvikling på produktionssiden, herunder økologi

Udvalget er sammensat af følgende personer: Carsten Philipsen (cand.scient.agro), Jørgen Larsen (cand.med.vet.), Preben Toftemark (cand.med.vet.), Bjarne Østergaard Rasmussen (cand.med.vet.) og Pernille Willert Hansen (cand.scient. sustainable animal nutrition and feeding). Jørgen Larsen er formand og Pernille Hansen er sekretær for udvalget.

For information omkring udvalget og dets virke kontakt Pernille Hansen på mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .


 

 
Myxomatose på Amager
Mandag, 19. oktober 2015 10:02

Danmarks Kaninavlerforening har fået en henvendelse fra en kaninejer på Amager, nær Kongelunden. De mistede i sidste uge 2 kaniner pga myxomatose, og i dag er den 3. og sidste kanin smittet, og bliver aflivet.

De seneste anbefalinger fra Fødevarestyrelsen omkring Myxomatose kan læses her:


 

 
Aflysning af medlemsaften i Gladsaxe
Fredag, 18. september 2015 19:17

Grundet uforudsete omstændigheder må Glad Kanin desværre aflyse den planlagte medlemsaften onsdag den 23.9.2015


 
DM-arrangement i Ringkøbing
Lørdag, 12. september 2015 13:59

Ringkøbing-Ulfborg-Vemb Kaninavlerforening afholder stort endags arrangement i Ringkøbing.

Lørdag 26/9 inviterer vi til

Danmarksmesterskab for Ungdomsmedlemmer,
Danmarksmesterskab for Stampemedlemmer,
Danmarksmesterskab for Kælekaniner,
Ungdyrsudstilling, 
Kaninbedømmelse &
Kaninhop.

En hel lørdag med kaniner og hygge hos Toyota, Sjællandsgade 3, Ringkøbing.

Se mere på og tilmeld dine kaniner på hjemmesiden http://ruvk.dk
Husk afkrydsning på tilmeldingssiden hvis du ønsker at deltage i morgenkaffe og frokost til kun DKr 60,-.


 

 
Kaninauktion til støtte for Cancer forskning
Onsdag, 09. september 2015 08:06

Søndag kl. 23 var der afslutning på en stor online aktion på kaniner, Rabbit Auction 2015. Formålet er at støtte organisation Cancer Research UK, som forsker i alle former for kræft.

Med deltagere fra store dele af Europa heraf 2 fra Danmark og alle fra min afdeling. Tore Oftedal med 2 og Graham Allan med 1. Der var i alt 75 'lots'(ting/kaniner) at byde ind på. Det hele indbragte 7000£ godt 70.000 kr.

Tore havde oprindeligt kun 1 kanin på aktionen, men søndag aften donerede han endnu en, denne endte med at blive det mest indbringende bud på hele 265£. Kæmpe tillykke til Tore med den bedrift, godt gået.

Micael Christiansen
Aalborg Kaninforening


 

 

 
Fællesfoto fra Sdr. Hygums jubilæumsarrangement
Onsdag, 26. august 2015 21:15


Her er et billede af næsten alle hopperne, som deltog om søndagen ved kaninhopstævnet på Hjemstavnsgården i Sdr. Hygum arrangeret af Haderslev og Omegns Kaninavlerforening. Det blev i år fejret, at det var 20. gang i træk, at der var sommerudstilling og kaninhop på Hjemstavnsgården.


 

 
Sommerudstilling i Sdr Hygum for 20. gang
Torsdag, 06. august 2015 17:09

Haderslev arrangerer sommerudstilling for 20. gang På Sdr. Hygum Hjemstavnsgård, Ribevej 74, Sdr. Hygum, 6630 Rødding.
Race-, kælekaniner og hopstævne.

Se mere på: haderslev-kaniner.weebly.com


 
Avlerkataloget på WWW.Kaniner.DK
Mandag, 03. august 2015 18:58

Da det er i alles interesse at have et ajourført katalog over racer og opdrættere i Danmarks Kaninavlerforening, besluttede hovedbestyrelsen på deres møde den 12. april at avlerkataloget på hjemmesiden skal ændres, så det fremover bliver gratis at komme med i avlerkataloget med de racer man avler.

Alle der udstiller på Landsudstillingen vil fremover få navn, adresse og tlf. nr. under de racer der udstilles. Ønsker man ikke at få sit navn på hjemmesiden, eller har man flere racer end de der udstilles, skal webmaster Allan fra næste år have besked senest den 15. februar. Så vil ønsker så vidt muligt imødekommes. Mail kan sendes til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Det samme gælder for de som ikke udstiller på Landsudstillingen, her skal man også henvende sig til Allan, på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , med oplysninger om race og variant, senest den 15. februar, såfremt man vil have sit navn i avlerkataloget på hjemmesiden.

Avlerkataloget vil blive nulstillet hvert år efter Landsudstillingen, og opdateret med årets udstilllere. Men det vil være dejligt, om alle løbende gennem året giver Allan besked, hvis der sker ændringer i opdrættet, så avlerkataloget hele tiden er ajourført, med de aktuelle oplysninger.

Der vil ikke blive sat link til hjemmesider i avlerkataloget. Men ønsker man at reklamere for eget opdræt eller andet, kan der købes en annonce til forsiden af avlerkataloget. Prisen for dette er 400 kr./år.

Den 1. udgave af det nye avlerkatalog vil være tilgængelig på hjemmesiden omkring 1. september. Dette er lavet ud fra de avlere der i forvejen er med, og de der udstillede på LU15. Skulle der være ændringer hertil, eller nogen der ikke ønsker at være med, skal Allan have besked hurtigst muligt, på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Susanna Kristensen


 
Sjællandsudstilling 2016
Søndag, 08. november 2015 20:20

Storstrøms Kaninavlerforening inviterer alle DK’s medlemmer til Sjællandsudstilling i Nørre Vedbyhallen, Vigvej 8, 4840 Nørre Alslev den 5. og 6 december 2015. Hopstævne begge dage samt fredag i nærliggende Nørre Vedby skoles gymnastiksal.

Se nærmere om klasser og tilmelding på hopregistret  Udstillingen er samtidig en afdeling for DMKU for UA´er.

Læs meget mere her 

 
Lidt nyt fra Landsformanden
Mandag, 02. november 2015 10:00

”Det er ganske vist – en lille fjer kan nok blive til fem høns. Historien om den tabte fjer blev genfortalt og omforfattet, sådan blev en fjer til 5 høns” (H. C. Andersen). Det er et eventyr med en morale, som vi også i Danmarks Kaninavlerforening skal holde os for øje.

Læs hele Carsten Philipsens orientering her


 
Halv pris for nye medlemmer
Onsdag, 21. oktober 2015 20:46

Det er stadig muligt for nye medlemmer, at blive medlem af Danmarks Kaninavlerforening det første år for halv pris.

Se mere om priser og indmeldelse her:

Og nu kan medlemskabet også betales med MobilePay.


 
DK søger ny redaktør
Onsdag, 23. september 2015 16:35


Tidsskrift for Kaninavl skal have ny ansvarshavende redaktør, da den nuværende redaktør efter eget ønske har valgt at fratræde. DK står over for store og spændende udfordringer. Vi søger derfor en dynamisk redaktør, som kan stå i spidsen for den kommende udvikling af Tidsskriftet. Udkommer 11 gange om året.

Læs hele stillingsopslaget her.


 
Myxomatose-mistanke på Vesterbro i København
Tirsdag, 15. september 2015 16:30

Jeg er i dag kl 17.00 blevet ringet op af en kaninholder på Vesterbro, København, der oplyste, at der er meldt to tilfælde af kaninpest/myxomatose i en ejemdomsgård på Vesterbro, København. Centrum Dyreklinik i Istedgade, København, hvor kaninerne blev indleveret, er af den opfattelse, at det er myxomatose.

Der er tale om to kælekaniner, der går i et fælles bur. I gårdkomplekset er der yderligere 18 kælekaniner i enkeltbure, der ikke har vist tegn på smitte. Carsten Philipsen

Landsformand


 
Myxomatose
Torsdag, 10. september 2015 05:30

Igen i år er der konstateret enkeltstående tilfælde af kaninsygdommen myxomatose. I skrivende stund er der rapporteret om 4 tilfælde i Østdanmark senest den 9. september.

På baggrund af samme situation sidste år, hvor der var myxomatose tilfælde 3. dage før Sjællandsudstillingen, havde jeg en drøftelse med Fødevarestyrelsens ansvarlige vedr. kaninsygdomme. Det var den dyrlæge der var med i Fødevarestyrelsens team i 2007. På mit spørgsmål, sagde dyrlægen klart, at vi ikke skulle aflyse udstillingen, og tilføjede, at vi måtte vænne os til oftere at have tilfælde af myxomatose i sær i den østlige del af Danmark. Fødevarestyrelsen agerer kun , når sygdommen  skønnes at have epidemisk karakter. Myxomatose vil altid dukke op, og er ej heller længere anmeldelsespligtig.

Jeg kan tilføje at, der i Sydsverige er mange tilfælde hvert år af myxomatose, især i vildtkaniner, og de aflyser sjældent, hverken stævner eller udstillinger. De er vant til sygdommen ifølge en svensk dommer. Alternativet, og det ville også gælde for Østdanmark, er, at man permanent måtte aflyse kaninarrangementer.

Får man et tilfælde af myxomatose skal en dyrlæge konsulteres, og man skal følge dennes anvisninger. Dyr fra en ramt besætning må selvsagt ikke have nærkontakt med andre kaniner og skal isoleres/aflives. I kan læse meget mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside om smitteveje m.m..

For indeværende er det den enkelte lokalforening og/eller arrangør, der selv afgør om man vil aflyse stævner, udstillinger m.m. Det er også disse der fastlægger grundlaget for en aflysning.

Hovedbestyrelsen planlægger i denne måned at nedsætte et Veterinært og Dyreetisk Udvalg. Dette udvalg skal udarbejde handlingsplaner og rådgive Danmarks Kaninavlerforening på det veterinære og dyreetiske område. - Får en sygdom epidemisk karakter, f.eks. myxomatose, vil dette udvalg i samarbejde med Fødevarestyrelsen igangsætte de fornødne foranstaltninger og afstikke eventuelle regelsæt i samarbejde med Hovedbestyrelsen.

Carsten Philipsen

Landsformand


 
Viborg og Omegns KAF med ny hjemmeside
Fredag, 04. september 2015 18:23


Viborg og Omegns KAF har fået ny hjemmeside, bemærk også at  domænet er ændret, så ret jeres links, så i kan finde den.
Hjemmesiden kan findes her: http://viborgkanin.dk/


 

 
Myxomatose (kaninpest) på Amager
Fredag, 14. august 2015 14:56

Kongelundens Dyreklinik i Kastrup oplyser, at de i denne uge har haft 2 havekaniner (fra samme bur), som er blevet aflivet pga. myxomatose, også kaldet kaninpest. Der er ikke sendt materiale til videre undersøgelse, da dyrlægen var temmelig sikker i sin sag. Kaninerne har så vidt dyrlægen ved ikke haft kontakt til andre kaniner.

Myxomatose ses ofte i sensommeren og efteråret og sygdommen overføres indirekte med f.eks. insekter, fugle, foder, udstyr eller ved direkte kontakt mellem kaninerne.Myxomatose ses oftes langs den Sjællandske nord- og østkyst, samt i nærheden af områder med vilde kaniner, f.eks. på Lolland-Falster, Endelave og Fanø.

Vi beder alle være ekstra opmærksomme i denne tid på symptomer på myxomatose og ved mistanke bør man isolere de mistænkte dyr og kontakte dyrlægen via telefon. Vil vi meget gerne vide besked hos Danmarks Kaninavlerforening, for at prøve at holde et overblik over situationen. Ved informationer om myxomatose kontakt Danmarks Kaninavlerforenings hovedkontor ved Susanna Kristensen via e-mail på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Mere information om sygdommen og symptomer m.m. kan læses her.


 
Farvel og goddag
Tirsdag, 04. august 2015 06:54

Lone Arildskov har ønsket at stoppe som HB-medlem. Vi siger tak for dit arbejde i HB, og ønsker dig god vind fremover. Flemming Mønsted går ind som suppleant og overtager Lones plads. Vi håber dit arbejde vil blive til gavn og glæde for DK.

HB


 
Vædderdag 2015
Mandag, 27. Juli 2015 06:34

Vædderklubben afholder Vædderdag lørdag den 29. august i Brenderup, sammen med Nordvestfyns kaninavlerforening der afholder en endags udstilling denne dag.

Klubben håber på at mange af medlemmerne vil bakke op om dag hvor der vil være bedømmelse af kaniner, gennemgang af klubbens racer, gerne med de sidste nye ting som avlerne af Lille Tysk Vædder og Fransk Vædder skal være opmærksomme på op til den nye udstillings sæson.

Se dagens program her.

Ivan Rasmussen


 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste > Sidste >>

Side 11 ud af 28