Hjem

Myxomatose (kaninpest) på Amager
Fredag, 14. august 2015 14:56

Kongelundens Dyreklinik i Kastrup oplyser, at de i denne uge har haft 2 havekaniner (fra samme bur), som er blevet aflivet pga. myxomatose, også kaldet kaninpest. Der er ikke sendt materiale til videre undersøgelse, da dyrlægen var temmelig sikker i sin sag. Kaninerne har så vidt dyrlægen ved ikke haft kontakt til andre kaniner.

Myxomatose ses ofte i sensommeren og efteråret og sygdommen overføres indirekte med f.eks. insekter, fugle, foder, udstyr eller ved direkte kontakt mellem kaninerne.Myxomatose ses oftes langs den Sjællandske nord- og østkyst, samt i nærheden af områder med vilde kaniner, f.eks. på Lolland-Falster, Endelave og Fanø.

Vi beder alle være ekstra opmærksomme i denne tid på symptomer på myxomatose og ved mistanke bør man isolere de mistænkte dyr og kontakte dyrlægen via telefon. Vil vi meget gerne vide besked hos Danmarks Kaninavlerforening, for at prøve at holde et overblik over situationen. Ved informationer om myxomatose kontakt Danmarks Kaninavlerforenings hovedkontor ved Susanna Kristensen via e-mail på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Mere information om sygdommen og symptomer m.m. kan læses her.


 
Farvel og goddag
Tirsdag, 04. august 2015 06:54

Lone Arildskov har ønsket at stoppe som HB-medlem. Vi siger tak for dit arbejde i HB, og ønsker dig god vind fremover. Flemming Mønsted går ind som suppleant og overtager Lones plads. Vi håber dit arbejde vil blive til gavn og glæde for DK.

HB


 
Vædderdag 2015
Mandag, 27. Juli 2015 06:34

Vædderklubben afholder Vædderdag lørdag den 29. august i Brenderup, sammen med Nordvestfyns kaninavlerforening der afholder en endags udstilling denne dag.

Klubben håber på at mange af medlemmerne vil bakke op om dag hvor der vil være bedømmelse af kaniner, gennemgang af klubbens racer, gerne med de sidste nye ting som avlerne af Lille Tysk Vædder og Fransk Vædder skal være opmærksomme på op til den nye udstillings sæson.

Se dagens program her.

Ivan Rasmussen


 
Østhimmerland har fået ny hjemmeside
Lørdag, 11. Juli 2015 13:18


Østhimmerland KAF har fået ny spændende hjemmeside og samtidig er domænenet ændret til okaf.dk, så husk at opdatere jeres links og under foretrukne hjemmesider.
Den kan findes her.


 
Angora på Tunø opdatering
Torsdag, 09. Juli 2015 19:39

For en uges tid siden, fik Danmarks Kaninavlerforening en henvendelse fra en bekymret forældre. Hun havde sammen med sit barn set en børnefilm om Amalie og hendes Angora kaniner.

I filmen bliver der desværre vist, hvordan de plukker ulden af disse kaniner, for at lave hjemmesko.

Danmarks Kaninavlerforening tager afstand fra sådan en behandling af kaniner, og betragter det faktisk som dyrplageri. Derfor har vi haft kontakt med nogle af dem der har produceret, støttet og dem som har lagt filmen på nettet. Heldigvis har både Filmstriben, DR Ramasjang og Filmcentralen været lydhør overfor henvendelsen fra Danmarks Kaninavlerforening, og har fjernet filmen fra deres hjemmesider.


 

 
Efterårstur til Klosterheden
Tirsdag, 07. Juli 2015 18:42

Vestjyske Kaniner, som er en sammenslutning af kaninavlerforeningerne Herning, Nordvestjysk, Ringkøbing-Ulfborg-Vemb og Skjern-Tarm, afholder efterårstur til Klosterheden.  
Vi mødes 13. september kl. 10:00 i skoven hvor Saugmandsvej krydser Skovfoged Esbjergsvej.
Undervejs fortælles historie om istiden, sandflugt, hedeopdyrkningen, skovrejsning, sidste verdenskrig og om koldkrigsperioden.
Se nærmere under Udstillingsklender/Andre arrangementer eller her.


 
DK's udvalg opdateret
Onsdag, 01. Juli 2015 10:52

DK's udvalg er nu alle opdateret med de nyeste besætninger.
Bemærk et par af udvalgene er blevet ændret og et er udgået.
Vi byder alle nye medlemmer velkommen og god fornøjelse med arbejdet og takker samtidig dem der er stoppet for indsatsen.


 

 
Kæmpeklubben med ny hjemmeside
Fredag, 12. juni 2015 19:21


Kæmpeklubben har fået ny hjemmeside - bemærk også at den har fået ny webadresse, så i kan ikke benytte jeres gamle links. Den kan findes her: http://kaempeklubben.123hjemmeside.dk/


 
Nyt fra rep. mødet
Mandag, 01. juni 2015 10:31

HB fortsætter uændret, men der blev valgt ny revisor, hvor Kate Nielsen erstatter Helle Pia Mortensen og ny suppleant til HB er Flemming Otto Mønsted, som erstatter Jan Pedersen.
Vi byder de nye velkommen og takker de afgående for indsatsen.


 
Årets Ildsjæl 2015 går til Flemming og Heidi Mønsted
Mandag, 01. juni 2015 06:52


Ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Flemming og Heidi Mønsted overrakt foreningens nystiftede pris for Årets Ildsjæl.
Prisen er stiftet for at hædre dem, der har gjort noget helt særligt, igangsættende med nye projekter og tiltag – rigtige ildsjæle.
Heidi og Flemming har gjort et kæmpe arbejde for kaninhop, har opbygget kaninhop i deres egen forening med stort stigende medlemstal af engagerede hoppere. Det er kun få år siden de startede op med hop og har siden sat deres meget gode og positive præg på hopaktiviteterne. De bruger weekender og fritid på kaninhop. Overalt står de rundt i landet i blæst og regn og arrangerer kaninhopstævner og giver opvisninger. Heidi blev uddannet kaninhopdommer sidste år og er nu en af de meste brugte dommere.

De er et par gode ambassadører for vores kaninaktiviteter og de bliver også tid på at arrangere udstillingerne og udstille kaniner.


 

 
Sommerudstilling i Sdr Hygum for 20. gang
Torsdag, 06. august 2015 17:09

Haderslev arrangerer sommerudstilling for 20. gang På Sdr. Hygum Hjemstavnsgård, Ribevej 74, Sdr. Hygum, 6630 Rødding.
Race-, kælekaniner og hopstævne.

Se mere på: haderslev-kaniner.weebly.com


 
Avlerkataloget på WWW.Kaniner.DK
Mandag, 03. august 2015 18:58

Da det er i alles interesse at have et ajourført katalog over racer og opdrættere i Danmarks Kaninavlerforening, besluttede hovedbestyrelsen på deres møde den 12. april at avlerkataloget på hjemmesiden skal ændres, så det fremover bliver gratis at komme med i avlerkataloget med de racer man avler.

Alle der udstiller på Landsudstillingen vil fremover få navn, adresse og tlf. nr. under de racer der udstilles. Ønsker man ikke at få sit navn på hjemmesiden, eller har man flere racer end de der udstilles, skal webmaster Allan fra næste år have besked senest den 15. februar. Så vil ønsker så vidt muligt imødekommes. Mail kan sendes til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Det samme gælder for de som ikke udstiller på Landsudstillingen, her skal man også henvende sig til Allan, på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , med oplysninger om race og variant, senest den 15. februar, såfremt man vil have sit navn i avlerkataloget på hjemmesiden.

Avlerkataloget vil blive nulstillet hvert år efter Landsudstillingen, og opdateret med årets udstilllere. Men det vil være dejligt, om alle løbende gennem året giver Allan besked, hvis der sker ændringer i opdrættet, så avlerkataloget hele tiden er ajourført, med de aktuelle oplysninger.

Der vil ikke blive sat link til hjemmesider i avlerkataloget. Men ønsker man at reklamere for eget opdræt eller andet, kan der købes en annonce til forsiden af avlerkataloget. Prisen for dette er 400 kr./år.

Den 1. udgave af det nye avlerkatalog vil være tilgængelig på hjemmesiden omkring 1. september. Dette er lavet ud fra de avlere der i forvejen er med, og de der udstillede på LU15. Skulle der være ændringer hertil, eller nogen der ikke ønsker at være med, skal Allan have besked hurtigst muligt, på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Susanna Kristensen


 
DK's vedtægter er nu opdateret
Mandag, 20. Juli 2015 00:15

DK's vedtægter er nu opdateret med de ændringer, som blev vedtaget på repræsentantskabsmødet i Ullerslev.
De ligger både som en web-udgave og der er også mulighed for at downloade den komplette udgave som PDF.


 
Janni Brenholt - ny hopdommer
Fredag, 10. Juli 2015 19:25

Janni Brenholt, Brøndby, har gennemført kaninhopdommeruddannelsen og bestået hopdommerprøven.

Hun kan fra i dag dømme hopkonkurrencer rundt om i landet.

Hopudvalget ønsker hjerteligt tillykke


 
Tilmelding til Europaudstilling i Metz
Tirsdag, 07. Juli 2015 19:33

Opdatering

Bemærk at vaccination mod VHD er ikke et krav, som det tidligere er meldt ud - men det anbefales fra DK.

Vedrørende Vaccination kan man rette henvendelse til Jørgen Larsen i Horsens.

....................................................

I dagene 13.-15. november 2015 afvikles der Europaudstilling i Metz i Frankrig.

Tilmelding skal ske senest 5. september – i Frankrig – dvs kontaktpersonen skal have tilmeldingerne et par dage før.

Tilmelding skal sendes til .DFFR, postbox 1327, 7500 Holstebro - tlf. 97 40 58 44.


 

 
Angora på Tunø
Mandag, 06. Juli 2015 13:23

Danmarks Kaninavlerforening er blevet gjort opmærksom på, at der er lavet en børnefilm om en familie på Tunø. Filmen beskriver hvordan Amalie lever med sin familie og dyr, bl.a. hendes Angora kaniner. Familien laver uld af kaninernes pels, som de bruger til at lave hjemmesko af. I filmen viser de desværre at de ikke klipper kaninerne, men plukker ulden af dem.

Det er en måde vi i Danmarks Kaninavlerforening og Dansk Angora absolut IKKE bruger, og tager stor afstand fra. Faktisk betragter vi det som dyremishandling.

Dansk Angora og Danmarks Kaninavlerforening vil forsøge at få kontakt med familien, og lære dem at bruge den metode vi bruger, når vi klipper vores kaniner.


 

 
Stambogskontoret ferielukket
Torsdag, 25. juni 2015 19:10


Stambogskontoret holder ferielukket i uge 28 - 30 (6.  - 26. juli)
Der bliver ikke sendt attester ud i den periode.


 
LU 2016 i Viborg
Tirsdag, 09. juni 2015 10:59


Det første info til LU 2016 i Viborg, kan downloades/læses ved at klikke på logo'et herover.


 

 
Stor hæder til tre hopdommere med 20-årsjubilæum
Mandag, 01. juni 2015 06:58


Den 25. marts 1995 – for 20 år siden – blev kaninhop skudt rigtigt i gang i Danmark. Det var på det første kaninhopdommerseminar, som blev afholdt i Horsens med hjælp fra Sverige.

Der blev her uddannet 18 nye kaninhopdommere. Blandt disse pionerer var der tre markante personligheder, der nu har dømt kaninhopkonkurrencer i 20 år i Danmarks Kaninavlerforening – det er en flot indsats og en Danmarksrekord.
De har alle tre været formænd i deres lokalforeninger gennem længere perioder og de har alle tre som lokalformænd været med til at arrangere DM i kaninhop flere gange.
De har alle tre også været aktive og gode støtter på mange måder for DK - listen over deres meriter er lang og flot.
Så de skal i dag hædres for deres lange og store indsats.
De tre er Aksel Nissen, Hedvig Jørgensen og Aase Bjerner. De blev hædret ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter, hvor Aase får en sølvnål, og Aksel og Hedvig, der allerede har henholdsvis sølvnål og guldnål fik DK´s hædersvase.

Aksel var desværre ikke til stede ved repræsentantskabsmødet og vil derfor få overrakt hædersvase og diplom af sin lokalforeningsformand.


 

 
Guldnål til Erik Rasmussen
Mandag, 01. juni 2015 06:48


Ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Erik Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Kaniner tildelt foreningens højeste udmærkelse Guldnålen.
Erik blev medlem helt tilbage omkring 1963-1964 som en lille dreng på 10-11 år og han har derfor haft 50 års jubilæum i foreningen.
Som dreng kom Erik med sine Tysk Kæmpeschecke i kasser transporteret i en Folkevogn. Erik har lige siden været bidt af kaniner og for øvrigt også fugle.
Han var med til at starte de meget alsidige AKTIV FRITID udstillinger i Ringstedhallen, har været formand for en række jubilæumsudstillinger og tog initiativ til de navnkundige Stenlilleudstillinger.
Det blev Dværgkaniner der blev hovedinteressen og Erik tog i 1976 initiativ til Hermelinklubben og var drivkraften og første formand - det blev grundlaget for vores største specialklub Dværgkaninklubben.
Erik har været racekanindommer i over 30 år. Han er meget kompetent og dygtig og er i dag en af de mest brugte dommere i DK.
Han er medlem af Standardudvalget og Nordisk Standardkomite, hvor han på det nylige møde i Gøteborg valgtes som mødeleder. Det var en stor cadeau.
Han har gennem årene opbygget et stort netværk, som bruges konstruktivt, og som er med til at gøre hans indsats for kaninsagen yderst værdifuld og virkelig kvalificeret.
Det er lykkes ham ved flid og indsigt at højne racekaninopdrættet i Danmark til gavn og glæde for kaninsagen for alle seriøse medlemmer af DK.

Det store målrettede arbejde gennem mange år og hans virke på alle områder gør ham værdig og fortjent til at modtage DK’s højeste udmærkelse Guldnålen.


 

 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste > Sidste >>

Side 11 ud af 27