Hjem

Omgangssyge PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Lørdag, 16. januar 2016 20:08

I denne udstillingssæson har en del udstillere og hoppere oplevet tilfælde af omgangssyge efter deltagelse i arrangementer med andre kaniner. Der ses nedsat eller ophørt ædelyst samt tynd afføring, der kan være ildelugtende. Almentilstanden er som regel god. Efter 2-3 dage begynder de angrebne kaniner at æde igen - men så oplever mange ejere, at nogle dage senere vil nogle af staldens øvrige kaniner gennemgå samme forløb.

Disse oplevelser har mange besætningsejere haft flere gange inden for de sidste 15 år - oftest i begyndelsen af udstillingssæsonen. I år har der også været nogle ældre kaniner, der er blevet ramt.

Årsagen til miseren er utvivlsomt et virus, der opfører sig ligesom influenzaviruset hos mennesker, hvor undertypen varierer fra år til år.

Der har i denne sæson indtil nu været 2 meldinger om dødsfald efter deltagelse i arrangementer - men det er ikke almindeligt.

En del avlere har erfaring for, at fodring uden kraftfoder i forbindelse med deltagelse i arrangementer medfører, at kaninerne slipper lettere igennem tilstanden.

Jørgen Larsen.


 

Senest opdateret: Lørdag, 16. januar 2016 20:12