Hjem

Hovedbestyrelsens vurdering og anbefalinger vedr. VHD2 PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 22. september 2016 22:17

Hovedbestyrelsens vurdering og anbefalinger vedr. VHD2

HB tog en beslutning, efter tilfældene på Bornholm, om at anbefale, at man ikke afviklede samlinger af kaniner og mødearrangementer blandt kaninholdere frem til 3. oktober, for at forsøge at fastfryse situationen og danne os et bedre overblik over udbredelsen.

Situationen er pt., at der er konstateret VHD hos flere besætninger på Bornholm forårsaget af udbrud hos de vilde kaniner på øen. Derudover er der konstateret VHD blandt de vilde kaniner på Endelave. .

HB har efter nøje konsultation med veterinærerne vurderet, at den aktuelle VHD2 situation åbner op for udstillinger og stævner efter den 3. oktober, når dette sker med forsigtighed og varsomt. Det vil være den lokale forenings vurdering og afgørelse. Dette dog med undtagelse af Bornholm, hvor der stadig efter det oplyste, dør kaniner i den vilde bestand.

Hovedbestyrelsen fraråder på det kraftigste kaninkontakt til Bornholm, Endelave og Fanø (pga. myxomatose), samt at man skal være ekstra påpasselig i områder med vildkaniner og i forbindelse med kontakt til udlandet, i særdeleshed Sverige og Tyskland.

Overordnet skal man bruge den sunde fornuft på baggrund af de mange informationer der er givet om nødvendige tiltag og foranstaltninger.

 

Hovedbestyrelsen