Som den opmærksomme læser af vores tidsskrift allerede i marts kunne konstatere, har HB ensstemmigt valgt at udnævne Hedvig Jørgensen til æresmedlem af Danmarks Kaninavlerforening.

Hedvig har for mange af DK’s medlemmer altid været en fast bastion i vores forening. Igennem en menneskealder har hun været formand i Hørsholm-Lyngby KAF, hun var i mange år en god og loyal næstformand i landsledelsen, hun har haft plads i en lang række forskellige af DK’s udvalg, hun har som en af de få i DK slået sine folder både i udstillingsmiljøet og i hopmiljøet f.eks. som leder af landsudstillingens sekretariat og som hopdommer gennem mange år. Det er simpelthen ikke muligt at opremse alle de steder, hvor Hedvig har ydet en indsats.

Denne formidable indsats igennem 60 år synes vi i HB bør honoreres med et æresmedlemskab, for der findes næppe nogen i DK’s landsorganisatoriske arbejde, som ikke er blevet påvirket af Hedvig.

Her i Repræsentantskabsmødets rammer har Hedvig også gennem årene været en fast og uundværlig bestanddel. Når hun langsomt skridtede op gennem salen efter at have bedt om ordet, så vidste man jo godt som HB-medlem, at nu gjaldt det om at lytte efter, for ellers risikerede man at få klemt et par ømme ligtorne, når der var noget, som efter Hedvigs bedømmelse godt kunne være klaret bedre og mere elegant end tilfældet måske var. Personligt har jeg ikke altid været fuldstændig enig i alle Hedvigs betragtninger her på repræsentantskabsmøderne, men omvendt har jeg heller aldrig hørt et indslag fra Hedvigs side, som ikke manede en til eftertanke.

Vi vil fra HB’s side benytte lejligheden til at hylde dig og sige dig tak for en helt enestående indsats.


 

Copyright © 2022 Danmarks Kaninavlerforening. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU General Public Licensen.