Hvid Land – En bevaringsværdig Dansk kaninrace

Denne side er tilegnet den danske kaninrace, Hvid Land. Her finder du publikationen: ”Hvid Land – Danmarks Nationale Kaninrace”, skrevet af Tine Kortenbach, med oplysninger om racens historie og anvendelse. Yderligere finder du en oversigt over avlere af Hvid Land i hele Danmark. Avleroversigten opdateres løbende her på siden og kan anvendes til at lokalisere en avler i dit lokalområde.

Bevaringsværdi:

Som den eneste kaninrace af dansk oprindelse kan Hvid Land bryste sig af at tilhøre gruppen af bevaringsværdige gamle danske husdyrracer. Gruppen omhandler husdyr som Miljø- og Fødevareministeriet ser som særlig bevaringsværdige af dank oprindelse med henblik på at bevare arveanlæg og vigtig kulturhistorie. Og Hvid Land bidrager om noget med en enestående kulturhistorie. Racen blev fremavlet i Danmark i starten af 1900-tallet og fik med sine gode produktions- og moderegenskaber en vigtig funktion for husholdningen i mange danskeres hjem op gennem det forrige århundrede. Yderligere ledte den produktive hvide kanin vejen til et større eksporteventyr i 60’ernes landbrug, som beskæftigede et stort antal landmænd og slagterier. Læs mere i: ”Hvid Land – Danmarks Nationale Kaninrace” her på siden. I dag kender vi i foreningen kun til 18 registrerede avlere af Hvid Land i Danmark. Denne hjemmeside har til formål at øge kendskabet til racen og via avleroversigten at reducere forekomsten af indavl blandt de få tilbageværende kaniner af racen.

Er du avler af Hvid Land, og vil du gerne med på listen er du velkommen til at kontakte Jørgen Melchior på telefon: 31 69 91 31 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Avleroversigten og publikationen er udviklet med støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Copyright © 2022 Danmarks Kaninavlerforening. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU General Public Licensen.